Side-power

Ankarspel & Bog/Akterpropeller mm.

Engbos ankarspel har haft en ledande roll på den skandinaviska marknaden och har levererat tiotusentals ankarspel till båtägare och kända båttillverkare så som Windy, Nimbus, Hallberg-Rassy, Najad, Nord West och Viknes, för att nämna några, genom de sista 30 åren.
Sleipner övertog den välrenommerade produktportföljen 2013.
Samtliga komponenter i ankarspelen är noga utvalda och håller hög kvalité.
Spelen är mycket installationsvänliga och med hjälp av ett stort urval av ankarbeslag och genomföringar, hittar man ett lämpligt Side-Power Engbo ankarspel till de flesta båtar.
Spelen är utrustade med ett kontrollerat fri-fall (gäller modeller för blyad ankarlina), vilket innebär att med ett knapptryck frikopplas spelet och nödvändig längd ankarlina löper ut medans båten förflyttas framåt, detta gör att man kan lägga all fokus på manövreringen av båten och risken för att få linan i propeller minskas. Då spelen inte släpper ut mer lina än nödvändigt går det snabbt att tighta upp och man får man snabbt en känsla av om ankaret tar när man väl är framme.
Spelen är utrustade med mjukstart och dubbla autostopp, autostopp ser till att ankaret stannar i ett förbestämt sköljläge, för att sedan smygande gå upp och parkera i ankarbeslaget.
Side-Power Engbo ankarspel är i första hand konstruerade för att sitta i aktern, vilket är unikt för skandinaviskt båtliv, där vi oftast förtöjer med fören in mot berget eller bryggan.

Det är kanske lätt att tänka att en bogpropeller bara är en simpel elmotor med en propeller på, och att det kanske inte är så noga vad man väljer. Men det är större skillnader än vad många tror. Side-power utvecklade sin första bogpropeller för över 30 år sedan och har ständigt förbättrat, effektiviserat och förnyat sina produkter för att ligga i toppen när det gäller innovationer, driftsäkerhet och pålitlighet. Därför väljer ledande båtbyggare över hela värden Side-Power i sina båtar – år efter år!